Automate your Marketing
with Womplify




 
up close and personal fotopages
http://farahnri.fotopages.com
By: farah ramli

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 17-Feb-2009 04:17 Email | Share | | Bookmark
telah berpindah....

dengan rasminya fotopages ni ditutup dan berpindah ke http://farahramli68.blogspot.com


Saturday, 20-Sep-2008 08:44 Email | Share | | Bookmark
Staff Secret Recipe Tmn Melati

 
15 Sept yang lepas genap 4 bulan kedai ni di buka. Ni la dia staff-staff yang setia daripada hari training sehingga sekarang. Harap-harap akan setia sampai bila-bila.


Khairul, shukri, yuslimar, wani, haikal, faiz, aliff, nursafira, ima, din dan farhan.


Wednesday, 10-Sep-2008 09:34 Email | Share | | Bookmark
Imann's 3rd birthday...

 
 
 
Imann finally 3 years old. Semakin cheeky and naughty. Celebrate kat where else kalau bukan secret recipe. Dia tak sangka dapat banyak hadiah especially from my staff. Satu benda yang masih tak berubah tentang imann ialah dia masih breast feeding.... entah bila la nak stop.







Friday, 29-Aug-2008 10:09 Email | Share | | Bookmark
I'm back..............

Lama sungguh tak upload gambar dan cerita.... agaknya apa khabar kawan-kawan fp semua. Bukan niat nak menghilang tapi memang agak sibuk dan cerita paling penting laptop kena curi... sedih sungguh. Sebelum apa-apa... SELAMAT BERPUASA UNTUK KAWAN-KAWAN FP, SEMUGA TABAH MENJALANI IBADAH PUASA TAHUN INI....

Jumpa lagi... nanti.


Tuesday, 1-Apr-2008 14:30 Email | Share | | Bookmark
Story about London......

 
 
 
View all 16 photos...
Pagi 18 mac bertolak ke KLIA pada pukul 6.30am naik ERL. Sebelum tu sempat berpelukan dengan nisa dan rina. Terasa sedih amat sangat nak meninggalkan buah hati dua orang ni. Nyaris nak cancel trip bila nisa teresak-esak menangis tapi apa kan daya. Nisa dan rina sebulat suara tak mahu ponteng sekolah untuk ke UK... puas di pujuk tapi keputusan muktamad. Trip ni pun sebenarnya di taja oleh my sister and her husband... kalau diri sendiri entah bila berpeluang nak pergi tak tahu lah... dengan currency yang berkali-kali ganda memang perlu budget yang banyak untuk pergi. Inilah namanya rezeki allah... terima kasih banyak-banyak untuk Liza dan Fadil... semuga dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur.
Sampai KLIA pukul 8.30am... check in luggage dan breakfast sebelum berlepas pukul 10.45am. Sebelum berlepas sempat call nisa dan make sure dia ok.



Gambar bawah ni masih di ruang udara malaysia... kalau tak silap di perak. Bayangkan terpaksa duduk selama 14 jam untuk sampai ke Heathrow... lemah semangat dibuatnya.



Half an hour dalam flight, dia orang dah serve makan... makan dan makan dan makan. Orange juice jangan cerita lah... memang all the time. Lepas ni memang dah tak boleh tengok orange juice... memang muak.



Every seat ada screen kat depan mata. Bukan nak cerita sangat pasal screen tu tapi mata tetap terpandang berapa jam lagi nak sampai. Setiap minit akan tunjuk kita dah kat ruang udara mana dan pukul berapa kat London dan KL... yang paling tak syok tengok berapa jam lagi ke London.... terasa sangat-sangat lama nak sampai. Video yang ada dah habis semua tengok pun tak jugak sampai-sampai. Badan penat... tambah lagi dengan kerenah Imann... mungkin dia pun tension kot.



Gambar bawah ni ruang udara Afganistan.... memang cantik. Bergunung-ganang dan diliputi snow.



Ha... yang ni ruang udara United Kingdom... terasa lega bila dah nak mendarat. Boleh nampak dari atas River Thames dan kalau tak silap ada nampak satu stadium kat bawah ni. Kalau kaki bola mesti tahu stadium apa.



Sampai Heathrow Terminal 3 pukul 4 petang, waktu malaysia pukul 12 malam. Terus on handphone dan call nisa dan rina. Happy rasanya bila dapat cakap tapi sedih bila terasa jauh sangat. Lepas collect luggage terus ke underground tube untuk ke Central London. Tiket seorang 4 pound which kalau convert RM24. Masa sampai ke counter untuk check pasport... pelik jugak... salah airport ke ni! Ingat kan dah mendarat kat airport New Delhi, rupanya betul heathrow. Jangan terkejut kebanyakkan staff kat situ semuanya india. Macam kat malaysia la... banyak indon. Tube ke Marble Arch ambil masa selama 1 jam. Terpaksalah berasak dengan orang yang tengah balik kerja. Waktu siang disini pendek, pukul 6 pagi dah terang benderang, pukul 6 petang dah gelap.



Ha... yang ni suasana dalam tube. Fadil dengan megahnya diapit si dua hidung mancung. Kira-kira macam antonio banderas pun ada. Yang best nya kat sini tak ada orang faham apa kita cakap... so boleh la mengata sikit-sikit... tapi bukanlah yang teruk-teruk. Masa kat airport tadi dah dapat sms dari Raman saying that weather kat London drop sampai 7'C... which memang sejuk gila. Sampai Marble Arch... baru lah terasa sejuk dan kelam kabut pakai apa yang patut. Lepas check in Boston Court Hotel, terus keluar makan dinner. Masuk kedai Lebanese yang dekat jugak dengan hotel. Mata memang mengantuk sebab dah biasa dengan waktu malaysia... lepas makan balik hotel terus TIDUR!



Pukul 5am dapat sms dari Rina. Dia baru balik sekolah, almaklumlah waktu malaysia masa tu pukul 1pm. Gambar kat bawah ni depan Boston Court Hotel. Hotel ni memang dekat sangat dengan Oxford Street, syurga membeli belah kota London. Kalau sebut Oxford Street serupa la macam Orchard Road, Singapore... kat situ la segala-galanya ada.



Ha... Kamalina, yang baju merah tu saya tau. Kan hari tu kata nak tengok sepenuhnya. Liza bawak gambar Nisa dan Rina dan kawan-kawan sekerja dia. Miss dia orang la tu kot...



Bila nak berjalan tempat orang benda paling penting ialah MAP! Kalau tengok pada map gerenti memang tak akan sesat kecuali map KL... tak tentu lagi.



Awal pagi dah tengok forecast. Cuaca hari ni 8'C. Pagi-pagi dah ambik London Cab pergi jalan-jalan. Cab kat sini memang selesa dan besar siap boleh masuk stroller. Harganya pun memang boleh tahan. Sekali masuk 2.50 pound, maknanya RM16.25. Selalunya sekali jalan lebih kurang 8 pound, lebih kurang RM52.00. Mahalnya! Masa jalan-jalan ternampak kedai buah yang memang menarik perhatian sebab kat situ ada jual ubi kayu yang tersangat la besarnya...



Kawasan kat bawah ni jauh jugak dari town. Tiba-tiba terjumpa masjid nama SULEYMANIYE. Istimewanya kat London ni bangunan yang ada masih dengan ciri-ciri bangunan lama. Terlalu susah nak jumpa bangunan pencakar langit.



Dari Old Street naik tube ke Oxford Street. Sistem pengangkutan memang efficient...



Yang ini suasana kat Oxford Street. Sentiasa busy dan banyak kedai-kedai branded item. Kalau tengok harga... wah murahnya... tapi kalau convert... eeee... takut! Imann terkena kejutan bila datang sini. Dah la sejuk, kena pakai 4 lapis baju, pergerakan terhad sebab baju tebal.



Hari pertama kat sini cuma spend time kat oxford street... jalan-jalan dan jalan dan jalan. Tak rasa letih walau jalan jauh sebab sejuk. Yang penting bawak lip gloss, pakai proper attire dan comfy shoes.



Berhenti setakat ini... kita sambung lagi nanti.... insyaallah....


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net